Det finns mycket att säga om idrott, även om man inte själv gillar att röra på sig eller att ens titta på det.

Idrotten hjälper mer än den stjälper

Det är inte ovanligt att idrott kritiseras. Både från polis, media, andra myndigheter och mycket mer. En sport som ofta får skäll är fotbollen då den anklagas för att vara alldeles för aggressiv. Över hela världen får det anses finnas vissa poänger i det, men är det verkligen fotbollens fel? I de länder där arenorna har fler slagsmål och huliganer än i andra länder finns det också en helt annat form av samhällsproblem. Till exempel i Argentina, Turkiet och även på Balkan. Här sker det oftare våldsamma inslag i samband med fotbollen.

Men många menar på att det beror på samhällsproblem som helt enkelt avspeglar sig i fotbollen. Dessutom finns det många positiva saker med idrott rent generellt, något som många också är överens om. Istället för att slåss är idrotten ett perfekt sätt för att integrera människor in i samhället.

Det kan till exempel handla om invandrare i ett land. Kan man inte språket kanske man vet hur man spelar fotboll. På så vis kan man skaffa sig vänner, och sakta men säkert komma in i samhället. Dessutom funkar det även för de som redan är födda i landet. Till exempel genom att man kan sudda ut samhällsklasser när barn från olika delar av städer och från olika familjer kan spela, träna och idrotta tillsammans utan några som helst problem.