När du tränar vill du ha byxor som är kroppsnära, flexibla och som har en god andningsförmåga. Idag väljer många leggings att träna i, just eftersom de är bekväma, passar till de flesta idrotter och kommer i alla möjliga storlekar, material och färger. Att välja rätt leggings (eller träningsbyxor) är A och O för att du ska få ut så mycket av din träning som möjligt.

Så kallade flare leggings är ett utmärkt val för dig som vill ha elastiska byxor som är tillverkade i högkvalitativa material. Dessa leggings är så pass snygga att de fungerar lika bra på gymmet som en dag på stan, i skolan eller på jobbet. Hos aimn.se kan du välja från ett stort utbud av så kallade flare leggings med både tajta och utsvängda ben. Du hittar också modeller i olika färger och med matchande överdel!

Välja träningstights – att tänka på

Det finns några saker som är extra viktiga att tänka på när du ska köpa flare leggings, träningsbyxor eller träningstajts. Här nere listar vi några aspekter som alla, både män och kvinnor, bör ha i åtanke.

Material – Att träna i byxor som inte andas är både obehagligt och obekvämt. Välj därför ett par träningsbyxor som är framtagna för att ha en god andningsförmåga. Det gör dem inte bara skönare att ha på sig, utan det förhindrar också unken lukt när kläderna är fuktiga.

Storlek – Satsa på en storlek som faktiskt passar dig. Det är få saker som är lika jobbiga som byxor som åker ner för att de är för stora eller som klämmer i midjan för att de är för små. Träningsbyxor och leggings är mycket stretchiga och därför kan du använda dem länge, även om du går ner eller upp något kilo.

Färg – Valet av färg är faktiskt viktigare än man kan tro. Det är meningen att du ska kunna använda dina träningsbyxor ofta och länge. Välj därför en färg som passar med det mesta och där du inte behöver anpassa valet av tröja för en snygg outfit.